2010. június 29., kedd

Kelim

Évekig dolgoztam ezen a falvédőn. Van benne mintából átvett virág is, ám inkább az én álmaim megtestesitője. Nővérem és férjem nagyon szépen rajzolnak és Géza fiam 15 éves korára már kifejlett grafikus. Én nem tudok rajzolni... viszont meg tudom varrni azt, amit elgondolok.

Gyermekek - lepkék

Mikor az egyik osztályom hatodikos volt, osztályfőnöki órán kiosztottam mindenkinek egy-egy darab fehér vászont, hogy rajzolják rá és festegessék meg a saját kitárt tenyereiket, mintha lepkék volnának.

Ez lett belőle. Mindig meglep, mennyire kreativak és egymástól különbözőek a gyerekek, ha mi, nagyok, helyet adunk a bennük pezsgő találékony tehetségnek...

2010. június 28., hétfő

Origami

Ilyenkor nyáron mindig a kézművestáboron jár az eszem.
Romocea Judit tanitónő szokta szervezni és általában az I-IV osztályosok jönnek az iskolába, hogy egy hétig varrni, gyöngyözni, gyertyát önteni, papirt hajtogatni vagy gipszfigurákat kifesteni tanuljanak.

Nem tudom, ha ezen a nyáron lesz-e kézművestábor, a kormány jóakaratából az anyagi gondok egyre nagyobbak, és sajnos a magyar tagozat tanulóinak száma is erősen megcsappant.

Az alábbi képek azonban saját osztályaimmal készültek.

... VI A, az osztályban:

... VC:

... kiállitás a helyi könyvtárban. Közös projektünknek férjem a fő-segitsége és mozgatója. Engem is ő nyert meg az origaminak, még boldog jegyeskorunkban. Az alábbi képen ő is besegitett.


... ez pedig a múlt évi kiállitás. A VIII.A megszerette a moduláris hajtogatást. A képeket elküldtük Verill asszonynak az USA-ba, hiszen az ő moduljait használtuk. Kedves válaszlevelet is kaptak tőle.


... néhányan a kis mesterek közül, a városi könyvtárban, ahol a hajtogatást megszerették.